About Entry Linkies TWITTER instagram Follow Dashboard

gagal
Friday, November 11, 2016 • 5:54 AM • 1 comments
''SAPE PUNYA BOWL TUTUP GUNE KAIN BURUKK TUUU !!! '' 

aku terkelu memandang encik dihadapan.
aku menelan air liur.. mampuih aku .aku terkedip2 memandang encik..semua pelajar didalam bengkel semua fokus kat aku..

adushhh apehall lah benda ni berlaku..

 ''saya encik ''
kata aku smbil mengangkat tangan

''SAPA SURUH KAMU GUNA KAIN BURUK HAH!!!??'' jeritan encik makin kuat.
aku pelahan-lahan mengambil kain buruk itu letak kebelakang.

''jiah..nah gune aku punya kain '' member aku berbisik kasi aku kain

''thanks'' kata aku smbil tersenyum kelat.

''DAH XDE AKAL DAH KE GUNE KAIN BURUK!?? AKAL KAT MANA!!?? LUTUTT!!''
jerkah encik..

lutut eden dah menggeletar bakk angggg..bodohnya aku..apasal lah aku buat hal skrng nii..
aku menelan air liur beberapa kali..

''SAPAA AJARR KO GUNE BOWL MIXER LETAK DOHH HAHH!!..SAPA AJARR!!?? KO TAK TNGOK WAKTU AKU BUAT HARITU KE..'' jerkah lagi..again and again..lutut aku pon dh longgar ..

aku keluar kan doh pelahan2 letak di working table..dengan tenang aku buat macam xde pape berlaku...

lekk luu jeahh..lekkk...jangan nanges,,,wat lek wat peace bruh.

aku menenangkan diri..gile kau !! kene tengking satu bengkel pandang..muke eden rasa nak campak dalam tongsmpahhh je woihh..

dengan tenang aku membasuh2 bowl2 yang aku telah guna..
tiba2 . ..

''NAJIHAH!!!''

''ye encik''

''BUANG DOH KAMU!'' 

eh?? buang ? aku menelan air liur..
member2 aku semua memandang aku dengan riak yang terkejut,.

...aku ambil doh kemudian usap...aku berkata-kata sebelum buang


''selamat tinggal anak ku ..maaf kan mak x dpt nak settle kan kau '' sempat aku brgurau dengan doh aku yang cntik tpi malangnya  . . .trpaksa buang.

aku menarik nafas dan lepas..

perghh busukkkkk...ahh..lupaa...aku still kat depan tong smpah..patut puakaa..huahahahaha

''NAJIHAH! KAU GAGAL !!KENE BUAT ULANGAN!''

''baik encik''

apalah nasib aku..aku cuba untuk menguatkan semangat yang dah terbuang bersama doh...pftt acah-acah je kan.

semua member pompuan memberi kata2 semangat,..aku hanya mampu senyum kelat je..

dan muncul lah dua ekor nyetnyet yang selamba badak...

''alah chill lah jiah...cmne tak biasa repeat jee ''

''tah.lekk lahh..muka kau ni,,muke kartun..watlekk je .chill''

''hehh..sengall punye member..aku sado apa..aku tak nanges kan'' kata aku sambil tersengeh senget..

 disinilah aku nampak perbezaan perempuan dengan lelaki..

alhamdullilah aku dapat hadapi dengan tenang.membasuh2 semua peralatan dan cuba untuk sebokkan diri dengan kerja...

''najihah...kamu okey ?'' soal encik

aku pandang encik..lalu aku snyum ''okeyy je encik...bak member saya kata..sekali gagal tak bermakna tak leh berjaya..hehehe'' kata aku smbil tersengeh dan buat peace..

encik hanya menganguk2 kan kepalanya sahaja ''saje tegur supaya kamu ingt semua tu.buat pengajaran'' kata encik

aku hanya mampu heheheh dan angguk2 je...chill wat lek wat peace walaupon sebenanrnya lutut aku cam nak trcabut waktu tu. 




><><><><><<><><><><><><><><><><><>



assalamualaikum wahai2 bakal jenazahh...okey cerita diatas berdasarkan pengalaman aku.walawehhh serius talk lah kn..hati aku mcm remukk gile nak matey bile aku sorang je yang kene repeat..

malu?? semesti nya lah wehh..sorang kot...xde member..

tapi alhamdullilah aku dapat settle ..

so pengajaran yang aku dapat is...

hadapi situasi dengan tenang...

sekali kau gagal.tak bermakna kau akan gagal selama-lamanya !

nama pon hospitaliti so pengajar pon boleh tahan gak..sado kan hatiiii!!

jangan putus asa..baru permulaan..takkan dah give up..

ni lah namanye ujian allah..allah menguji hambanye ikut kemampuan hambanya.

semua benda yang berlaku pasti ade hikmah.contoh cam...aku dapat buat pizza dua kali sebab sekali tu fail..

dapat membetulkan kesilapan ..


nampak tak ??

nampak apa??

nampak tak cintaku pada mu begitu dalam ...



hahahaha xde lah jokee..

nampak tak .banyak pengajaran yang dapat daripada sesuatu peristiwa..
so jangan give up dalam hidup..allah dah kasi dengan elok nyawa tu..so guna dengan sebaik2 mungkin...

yaww




Status:
>
'' KEHIDUPAN INI SEPERTI RODA.KADANG2 KITA DEKAT ATAS,KADANG2 KITA KAT BAWAH..APA YANG AKU NAK CAKAPKAN ADELAH HIDUP JANGAN MENYUSAHKAN ORANG LAIN DN JANGAN MUDAH PERCAYA DENGAN IKLAN CHIPSMORE YANG KATANYA LEBIH BANYAK CHIPS,,TAPI APA YANG AKU NAMPAK ADELAH NAMPAK MEMBONGAKKNYA.SO MOH KITA MAKAN LOLIPOP'' - ポーカーフェース- UNKNOWN VAMPIRE - シェフのパン屋 [chef baker] -

Archive


Please read

Owner:
Template : Zhi Ning
Cute Photo:We Heart It
Nice View:Google Chrome