About Entry Linkies TWITTER instagram Follow Dashboard

TIME NI JE DEK
Saturday, February 25, 2017 • 8:56 PM • 0 comments
'' pssttt wehh jum jumm ''

berbisikan antara satu sama lain..
langkah semakin cepat tapi senyap tanpa bunyi tapak kaki...husihh nampak cam ninjaa..dohh...hoodie di kepala dieratkan lagii

ellia dan syira di depan maju .membukak pintu dining dengan pelahan..

'klakkk'  tak brkunci

''wehh tak kunci !! ''

mereka masuk pantas kedalam dining yangtak berkunci..
dan tiba2

tuppp

lampu dinyalakan

''woiii tutup lampu lah bengongg'' kata aku separuh berbisik setelah masuk kedalam dining..

syira dan ellia dah mengambil cawan ..kemudian mengambil air masak...

''fuhhhh.dahaga dohh ''

aku mengambil cawan di luar kemudian amek air masak..yea..kami ceroboh dining hanya sebab mahukan air masak ja..

kemudian..hati aku tak sedap hati..aku membawak lari cawan yang diisi penuh dengan air..membawak lari keluar dari dining dan mnyorok dibelakang tiang dan meminumnye dengan rakus..

kemudian syira dan ellia keluar dari dining...aku patah balek semula untuk meletakkan balek cawan..

air didalam cawan tidak habes...aku berlari sambil minum..

org kate sambil mnyelam smbil minum air.tapi aku tak.aku sambil berlari smbil minum air..air didalam berkocak masuk hidung..

pada masa yang sama

''wehh tinggal kan jeah...tinggal kan diaa wehh '' jerit ellia...jerit separuh berbisik lah..giloo kau nak menjerit kat dining tu...

dan kemudiann..


''ppuuwekkkkkkkk'' 

aku tersembur di tengah2 waktu berlari...

due ekor setan tu dh ketawa meninggalkan aku...

x gune punye member..




kali keduaa ...

'' ellia..jom gi dining..amek air..dahaga dohh ''
kata aku dengan muke yang comel..hahaha

''tunggu kol 11 lbih lah weh..sekarang ni acik guard meronda.'' kata ellia dengan matured habes..

setelah menunggu akhirnya..misi kami pon dilancarkan

hoodie dibelakang segera aku menutup kepala...tangan memegang botol dan tangan sebelah memegang torchlight...buat keje dalam gelap kan..

tidak kureng ellia jugak..memegang botol besaqnya..

derapan kaki kami pelahan kan sampai ke pintu dining..segera mmbukanya..dan pergi ke tempat air masak.
air yang aku isi banyak tumpah..

deng..

air didalam tong air dining jugak semakin berkureng.nasib kauu lah nakk..

kemudian..dengan cepat aku dengan ellia ambil air..kami keluar dengan jayaaa nya

bangga dekk




<><><><><><><><><>

nmpak cam jahat kan ceroboh dining.tapi kan zaman ikbn ni sekali je weh ..so time ni je lah kite buat nakal..nanti waktu ade anak boleh lah mnceritakan dekatt dorang yang mak dorang ni rare sebenanrnya..ahahahahahahahaha *gelak gile*

bukan hape lah..tapi kalau kita buat mcm ordinary people buat ...serious talk xde pape yang istemewa..
mesti semua orang nak waktu2 muda ni ade memory yng terbaik kan..so 

aku bukannye suruh buat keje yang kaw2 jahat cam sebarkan dadah atau buat zina.itu neraka kirim salam..

cukup la buat2 nakal..almaklum lah..budak remaja kann../

ahaksks...

itu ja hakak nak citer kan..hakak nak cite lah..nnti hakak lupe lak kesah2 hakak ni...






berketul-ketul budak baker
Sunday, February 19, 2017 • 8:25 PM • 0 comments
ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA KEPADA BUDAK2 BAKER ..
HARI INI HAKAK AKAN MEMPERKENALKAN  BERKETUL-KETUL BUDAK BAKER


KETULAN PERTAMA IALAH ....

* BUNYI DRUMMMM * * LAGU KAMPUNG BOY*
SEKETULL MADAMMMMM !!!









ini adalah seketul madam
bernama madam myraaaa myraaaaaaaa
seorang yang baik hati malah penguna ifonnnnn *ketuk drum*
dan beliau merupakan.....stop...

tak brminat aku nak kenalkan dia..haiahahahaha *gelak sopan*




seterusnya ialah nur afifah ..
adek pipah ni comel org nya..serious talk..budak ni comel..bile dia magho laagggggggiii comel..tapi aku lagi comel lah...hahahaha * gelak setan*
dan hakak suke sangat menghasut adek ni untuk makan..ahakss



ni pulak memperkenalkan syira ahmad !!
budak rasa dan pernah sekolah kat sekolah petak..(awesome kan nme sekolah ...)
beliau ni ..otak nya sentiasa masuk air..sebab apa?? sebab dia selalu minum air.. ahaks..

swaggg~~
 dan die sebenanrnya...hantuuuuu,,,,yep...hantu..
hantu selfiee ~~ (die geng aku,..nyahnyahnyah)




ni pulak memperkenalkan intan tan tan chetannn.(xdelah jk jk jk)
beliau ni budak puchong..budak first yang bersuara waktu kitorng (roomate) berjumpe...
tempat katil die sekarang ni lah tempat paling strategi...nak tau sebab apa..sebab sebelah tingkap..
tingkap yang boleh keluar masuk ,..ahaks








ni kak yaya.. satu-satunye hakak batch 97 tapi aku lagi matured lah...ahaks..*gelak sopan *
die penggune ifon...dan fonnye lah slalo gak jadi mangsa untuk selfie..
hakak ni mata dia bulat...mcm bulan...xde lah..tipu..jaa..dan yang paling penting..hakak ni peminat kipas mati aku..maklum lah aku akn comel..huahahahahaha


ni pulak fiza..
dia budak kedah...
die selalu pandang aku tak puas hati..nak tau sebab apa...sebab aku comel sikit dari dia...dia comel..tpi sikit ja..hahhaahahahahaha * gelak jahat *
xdelah..fiza ni umpama kak yong dalam baker..kak yong bukan opah mahupon big boss atau pon nenek 


seterusnya ,..ni ialah kak nurul..
kak nurul dulunya pemalu sekarang dah tunjuk belang...hahahahahahhaha
ni segala hakak taikoo woo.syira dah pernah kene dah dengan hakak taiko ni..
agak mnyeramkan tau dok..
budak kelantann nii..tpi tu lah .satu-satunya hakak segala hakak baker..





ni pulak ialah dania. budak nogori..
budak ni sentiasa tanya apa yang dia tak paham..bak org kate tak tanya sesat jalan...so alhamdullilah dia tak sesat jalan ( gurau meh.nyahnyahnyah * gelak jahat)





ni dayah..dayah tau bukan domo..(domo yang raksasa cokelat tu..harap maklum..ahaks)
die ni aku syak ade mix chipmunks kot.suara kecikk je..comel tapi suara hakak lagi comel lah...hahahahahhaah jangan jelesss dayah..
dulu pemalu sekarang dah mcm pembuli pon ade..muke puteh cam vampiree hakak ttengok..hakak bukannye jeles cume hakak cemburu ja..agk2 apa rahsia erk..



ni ana...farhana si uiiiiii
kenapa hakak panggil dia si uiiii..sebab dia melatah ''uiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii'' comel ja hakak tengok..
pipi dia agak pau kalau tengok betul2..hakak suke sakat budak ni sebab dia agak comel bile disakat (harap maklum hakak ni normal..straight lagi ) 





ini lak solehah...colela bak mmber2 dia panggil...hakak panggil dia dgn nama manja dia..leha..kahkahkahkah xDD
hakak gurau ja...dia ni hakak paling geram dengan pipi dia...macam jelly..dagu dia pon macam jelly..
leha ni nampak ja muke garang + sombong..tapi sebenarnya leha ni bangang2 abadi gak perangaii...tu lah bak org kate dont jugde book by it cover..ap bnde tah peribahasanya..hakak hantamm jaa..


ni hakak memperkenalkan bakal adek ipar hakak...hahahahah alin ..gurauuu..
dia ni pemalu gile..bak org kate shy girl..
tapi hakak panggil die cherry tomato sebab bile die malu...ssupppppppp muke merah baq angg..
die ni paling suke tngok drama/movie...kalau tengok memang tak ingat pape dah ..mmg mcm dlm dunia dia...
haihh




okeyy next is finaz..
hakak tau topik2 kpop sikit dari dia ni lah..penolong kelas hakak..pernah sekali tu hakak nampak die tengok lappy dengan muke serious..hakak ingat buat keje ke hape..rupe2nye tengok angry bird..
hakak rase die ni menghayati betul watak angry bird..muke serious punye lah tapi tengok kartun..xpe hakak paham2..





okey seterusnya ni.sofia..
selalu panggil aku nek tod..budak ni..kalau terlalu aktif memang tak mampu dah nak layan..kadang2 sian tengok budak ni terencat sorang2 tu hakak dengan sifat baik hati..hakak layan kann jaa..
muke nampak serious gak..sekali tunjuk perangai terencat dia..kalah org sakit mental tu..
dia ade daddy dengan mummy dengan mama ...budak ni imaginasi boleh thn gak..kuat imaginasi...ingtkn ak sorang ja..tpi budak ni lagii kuatt brimaginasi..




ni syahirah ...syira kate ni hakak dia ...hanya sebab nama sama..xpe .hakak paham..
syahirah ni english dia meletop kauu...cakap fasih..aku ja tak fasih



next jejaka2 yang ada dalam baker ni..



ni ketua kelas kesayangan baker ( *muntah pelangiii* )
satu2 nya lelaki batch 97 . . dah pangkat atok dah ni..




ni pulak wan..
bukan ' hi wan'
tapi safuan ..budak kedah..budak jati kedah nii.(kot?)
abang long baker yang suke mengusik budak2 baker..


ni lak...bad..
nama panjang budriz..
hakak tau dia ni sebenanrnya kaki nganjeng gak...almaklum lah geng mesti lah kenal geng walaupon tak kawtim sgt..
dan yang paling penting...




okey ni lah yang terakhir ni,,
dhaos nme yang diberi.
kaki buli org sebenarnya budak ni..muke dia sentiasa koma...KAHKAHAKAHKAHAK



OKEY ITU SAJA KETUL2 BUDAK BAKER..BAKER JURUSAN HAKAK ..
HAKAK MAIN DENGAN ROTI WALAUPON HAKAK X MINAT ROTI TAPI HAKAK MINAT PIZZA...HAHAHHAHAHAHA

OKEY ..HAKAK MALAS NAK DESCRIBE LEBIH PANJANG


P/S ; GAMBAR BUKAN GAMBAR SEBENAR

SEMUA INI TAKDE KENE MNGENE DENGAN YANG DAH MATI ATAU HIDUP








kehilangan
Wednesday, February 8, 2017 • 11:26 AM • 0 comments
assalamualaikumwarakhmatullahiwabarakatuh..

alfatihah kepada arwah atok aku . .

atok aku dah meninggal hri selasa . . yep minggu ni..now aku kat umah ..balek dari ikbn
sedih bila dapat tau atok meninggal

pagi selasa waktu lepas balek surau niat aku satu jaa

'nak smbung tido!' tu ja niat aku..waktu aku siap2kn diri sebab nak smbung tido
tiba2 pipah cakap yang ibu wassap dia

aku pelik lah kenapa pagi2 wassap...so aku baca lah dengan muke ngantuknya

sekali aku baca ..




ssuppppp 
aku kaku..
aku blur ..tak tau nak balas apa. .

waktu tu aku blank giler otak..tak caya yang atok dah takde. . .dan time tu..aku pikir satu jaa 

'menyesal tak salam dia sebelum balek peretak minggu lepas' tak sangka tu last aku jumpe dia...

intan dengan syira terus pegi kat aku..time tu aku blank x tau nak buat apa.pipah suruh aku buat surat .

aku blurrrr sgt2 ,.aku pergi tempat aku..kemas baju2 yang aku gantung..aku buat camtu sebab taknak pikir apa2..nanti nanges. . kalau boleh aku x nak nanges...tapi tak sangka waktu kemas tu aku nanges. . .( tpi skjp..aku ikot bpk aku kot , . )

keluar ja bilik aku blurrr jee..blank ..

aku tak reti nak tunjuk perasaan sedih tu kt orang..sebab dari kecik lagi aku tak reti nak tunjuk. .
 

pastu ellia dapat tau..dia yang nak nanges. . .hati lembut beb..jeles aku dengan orang hati lembut ni...

hri tu aku buat cam biase...cam xde belaku walaupon sbnrnye perit..aku tahan..

lagi mnyedihkan bila aku dpt tau yang kol 10 lbih atok akn dikebumikan..waktu tu aku still lgi dkt ikbn..
aku tak dapat jumpe dia.
aku tak dpt tngok muke dia kali trakhir
aku tak dapat salam dia
tak dapat nak solat jenazah untuk dia

pastu jaja hantar mesej..tanya aku balek ke tak...
aku kate balek tpi tak tau sapa nak amek aku...then jaja cakap ''sedih atok dh xde''
aku pon ckp lah ''ingt tak wktu dulu kite prnh terpikir bile atok meninggal ..kite amek rumah dia....tapi bile sekarang dia takda..aku sedihh gileee ..bongok tol wktu dulu'' 

wktu aku tulis denda ( lisan aku ) aku teringat.waktu tu atok kemungkinan dh dikebumikan..aku tahan nak nanges sebab wktu tu dalam kelas, . tpi nak wat camne..menitis gak air mata aku ..aku cuba buat busy tapi aku tetap teringat kat atok..walaupon dulu aku selalo nakal dkt atok tapi aku rindu dia...


waktu aku naik kete nak balek umah...tengok muke makbapak aku..dua-dua muke kepenatan..terutama muke ibu..
bibir die ad pecah sikit...muke penat ..sedih doh aku tngok..

waktu aku dh smpai umah...mak teh ckp kat aku 

''kak ah xde perasaan lah..nmpk tk mata kitorng semua bengkak sbb nanges''

mmg mata aku x bengkak sebab x nanges..tpi perit dohh tahan..tahan menanges ...spe kata tak perit...perit giloss kalahh putus cinta beb ..

then ciknun citer lagi ..waktu atok koma (sblum meninggal) cik nun cakap 

''mak...bangun lah makk...sian kete sport(weelchair) mak tu.dah berkarat tak digunakan dah..bangun lah '' 

wktu tu aku tahann ja air mataa..

then wktu dalam keta beli burger..mak teh cakap '' sblum meninggal tu ..atok nak sangat fon die..gile2 nak..so ayah ah pon amek lah ksi atok...rupe2nye atok rakam muke diaa ''

waktu tu aku pndng luar crmin..tak pasal2 berkaca mata aku...mak teh cite semua tu sambil menanges..

makteh cite lagi . . 

amar daus (sepupu) yng berumur 4 thn tu pndai baca kan alfatihah utk atok..bile org tanya mana atok..
die jawab

''atok dah meninggal ''

bile aku dgr ciknun cakap '' jadi ...ah (panggilan nama aku ) sorang je lah tak sempat jumpe atok..''

aku mengangguk pelahan ..

''hari tu sempat tak salam dia sebelum ah balek peretak ?'' soal ciknun

''tak..sebab dia tido '' ckp aku ...hari tu aku x sempat nak salam sebab dia tido..

''malam tu kot die msuk ospital sebab strok '' ckp ciknun lagi

fon aku susah nk contact...sebab die buat hall...so aku agk lmbt tau psl atok masuk ospital..wktu aku tau die msuk ospital..aku chill lagi...

bile kakak kate die msuk icu .. aku mcm x sedap hati..

pstu bile ibu kte die xde...aku kakuu..blankk...

waktu aku lepak dgn jaja..tanya dia '' sedih tak we?'' 

''giler kau tak sedih!? walaupon dia cmtu..ak syg die doh '' jwb jaja
aku pon menganggukkn ja 

''walaupon die cmtu..die atok havoc kita yang kita pernah ad'' cakap aku

''aku dh xde atok dah...dua-dua blah atok aku dh meninggal'' kata jaja lgi..
''chill..aku kan ade '' ckp aku...

''aku nanges wktu aku kemas2 rumah atok..aku trbayangkan atok dalam bilik die '' kata jaja

''aku lgi sadis..at least kau ade wktu tu...tpi aku takde '' ckp aku kat jaja..

kitorng melepaskan nafas beratt..

then aku teringat..
wktu isnin tu...waktu subjek agama islam..kitorng belajaq pasal  'solat jenazah , kapan kn jenazah ..semua tu lah' dan waktu hri isnin tu gak..aku rase something ..mcm tak kena..rupe2nye

pagi selasa tu atok tinggalkan kitorang..

aku ad tengok vid yang atok rakam muke dia...
tapi aku tengok sikit ja.. berkaca mata aku beb!!

muke atok waktu tu kurus ja..
hidung die pulak berwayar..

aku tak pernh hadapi kehilangan cmni...waktu kecik2 dulu pernah lah..arwah atok gemok..tpi waktu tu kecik..tak tau lagi perasaan perit..

bila dah besar cmni..perit dia..ya Allah perit dohhh..



apa2 pon aku sentiasa mendoakan yang arwah atok dalam golongan orng2 yang soleh..aminn..

alfatihah untuk atok


Status:
>
'' KEHIDUPAN INI SEPERTI RODA.KADANG2 KITA DEKAT ATAS,KADANG2 KITA KAT BAWAH..APA YANG AKU NAK CAKAPKAN ADELAH HIDUP JANGAN MENYUSAHKAN ORANG LAIN DN JANGAN MUDAH PERCAYA DENGAN IKLAN CHIPSMORE YANG KATANYA LEBIH BANYAK CHIPS,,TAPI APA YANG AKU NAMPAK ADELAH NAMPAK MEMBONGAKKNYA.SO MOH KITA MAKAN LOLIPOP'' - ポーカーフェース- UNKNOWN VAMPIRE - シェフのパン屋 [chef baker] -

Archive


Please read

Owner:
Template : Zhi Ning
Cute Photo:We Heart It
Nice View:Google Chrome