About Entry Linkies TWITTER instagram Follow Dashboard

kartun kegemaran
Saturday, November 28, 2015 • 9:41 AM • 0 comments
assalamualaikum . .aku nak cerita tentang kartun kegemaran. .

KARTUN NOT ANIME . 

kartun kegemaran aku ada banyak tapi yang paling aku gemarr lah kan . .iaitu


//bunyi drum//
//bunyi kompang//
//bunyi gendang//
//bunyi orang mengilai// erk ?


ADVENTURE TIME !~~
AMAZING WORLD OF GUMBALL ~

ni katun paling aku suke r ar . .bak orang putih kata feveret

aku suka tengok kartun ni sebab cerita dia best..kebaykkan selalu cerita tentang kawan , family, macam mana nak selesaikan masalah . .like that lah xD

this is adventure time . .that dog name jack . .that boy name finn .actually dorang ini adik beradik angkat . .(erk?) kau rasa? kah kah kahh



ohh o ohh o ohhh o
ni bapak kepada watak utama. .  so dia watak utama gak. .aku suka episode ni. .dia hip hop . .


ni lah watak2 nya. . gumball (zack nama sebenarnya tapi zack ni watak poyo) ,anais (adek) , darwin (warna oren sebenarnya dia tu haiwan peliharaan tapi depa semua buat family . .so darwin sedih bila dengar perkataan haiwan peliharaan xDD


macam itu lah cerita nya
 

art time (iii)
• 9:17 AM • 0 comments
assalamualaikum ! ! ! hohohoho ..

okke. .ni art kali ketiga. . saya mempamerkan.. mempersembahkan.. aksi terbaru saya iaituuuuuuuuuuuuuuu . . .


stop .



menggila sat. .  okke kita terus kepada tajuk kita iaitu art time. kali ini aku melukis lelaki( again & again ) yang menyedihkan. .hahh..haihh tragedi berlaku iaitu. . lukisan tu tak sempat nak save. .sebab aku pegi lepak dekat rumah atok aku. . and then. . balik rumah ingatkan ade lagi. . .aku tengok, . .TTATT ade orang mungkin pangkahkan aku punye TTATT tak sempat nak save !!! hishhh %&^*@&(*) tapi jangan risau. .aku sempat prtsc . .okkee  ~ ~ ~now mehhh jom belajaq how to draw anime !! -W-

1)
step pertama : anda dikehendaki lukis kepala , leher dan badan (separuh ja ) kepala die ni aku tak buat bulat garis2. . bla bla bla..aku buat terus mcm tu . .u alls tambah leher & bdn

step kedua : hangpa baru buat garisa untuk lukis mata. . kalo nak buatgarisan waktu buat muka tu pon takpe gak. .dah buat garisan . .buat rambut . .kalo anda semua perasan . .muke,leher ngan bdn pen die lain dengan rambut (aku salah ambil pen)pen ni kiranya paint dekat sai tu lah

step ketiga :aku betullkan rambut die sikit. .(kiranya step 2 tu aku slh buat..terutama bahagian rambut. .nyahnyahnyah )

step keempat : anda buat lah bayang2. .actually bayang2 aku tak reti pon. .aku buat yang ape yang aku nakbuat . .bayang2 kat bahagian leher & bahagian belakang leher. .

step kelima : anda perlu buat mata , hidung dan mulut. . (yeahhh kalo perasan sikit mulut die laen, ,itu zip,,huhuhu)

step seterus : anda kaler kan baju jadi hitam , . (itu ja) xD

step akhir : : tadaa..anda dikehendaki buattangan. .serius tangan tu susahh xD aku lakar dulu dekat kertas..




okkeyyy sesi pembelajaran kita dan selesaii...berehhhhhhhhhh ~






art time (ii)
Friday, November 27, 2015 • 12:09 AM • 1 comments
assalamualaikum . . berjumpa lagi dalam ART TIME ~ ! orait..tadi baru ja ada tetamu yang tidak diundang. .iaitu.. *bunyi kompang* kak intan busuk !! ahahahaha kalo nak usha die punya blog ..ni link dia

--->> '' http://intqillxh.blogspot.com/ '' pii sane usha. .

oke straight to the point. .

hari ni sketch lelaki lagi (it is because i don't know how to draw a girl) *korek hidung* what ? susahh okke

lukisan ini tengah hari tadi aku buat . .

1)
 step pertama : anda dikehendaki buat bulat besar2 (jgn besar sgt. .aku tumbok karang) then , anda dikehendaki buat garisan lurus. .  


2)
step kedua : anda dikehendaki buat dua garisan laju. dan nampak tak kat bawah tu ada garisan pendek..hahh tu pon kene buat gak..(untuk dagu)

3)

 
 step ketiga : aku tak tauu lah nak terangkan macam mana..senang cerita..anda bandingkan dengan gambar step 2.and then tambahkan apa yang baru (garisan)

4)
 step keempat : hahh ni senang ja. .anda dikehendaki tambah leher...huahahahahaha

5)
 step kelima : yang ini kita just main garis2 ja . .anda dikehendaki buat garisan (ajet2 bayang2 lah) dekat leher..and the buat garisan kat sebelah telinga tu..nak buatrambut ~

6)
 step keenam : ini anda siapkan rambut dia . .kemudian anda buat garisan kat tengah2 tu. .buat kopiah lah

7)
step akhir : siapkan mata , mulut , hidung . .

aku buat lelaki pakai kopiah sebab  hari nihari jumaat . .para adam pegi solat jumaat xDD





my neighbor totoro
Thursday, November 26, 2015 • 4:26 PM • 0 comments
kon ~ kon ~ kon ~~

assalamualaikum. .kenal tak kat atas ni siapa? nama dia totoro ! ~

sebelum ni aku ingatkan totoro ni sejenis haiwan ke ape. .rupa-rupanya selepas aku tengok cerita die. .. .aku baru tau totoro ni apa..rupa2nya dia adalahhhh~ ~ //bunyi drum//dia adalahhh.. jungle spirit ! seram tak ?
hohoho
jungle spirit yang cute dan besarr gila.. xD

dia cute..tapi kalo dah senyum lebar macam tu agak creapy lah gak..nyanyanyah..

aku lukis totoro //tepukkk tangan//  tapi /menangesss// my totoro hodoh !! nyanyanyanya...susah kot nak lukis totoro ni..susah susahh //geleng kepala//

tamat disini sahaja



sketch
• 11:07 AM • 0 comments
assalamualaikum . .

'' lukisan katun macam ni membuang masa tau tak ''

aku melukis untuk mengasah bakat aku , , satu-satunya bakat yang aku ada. . walaupun ianya hanya 'katun' . . . . .sebab aku menghargainya !

wookeyy. . aku reti lukis anime sejak form 1 .waktu tu lukisan aku gila kau tak hodoh ! hodoh gila. .tapi biasak lah. . kat sekolah aku seorang saje yang reti lukis anime . .seorang . .seorang sahaja ! so waktu tu aku macam 'wow' jadi aku try melukis lagi untuk nampak lebih cantik. .

setiap tahun aku akan naik kan level aku dalam melukis. . walaupon aku takde cara asas or what pebende lah tu . .aku dapat buktikan yang aku pon dapat melukis

ni sketch lain ( hari ni melukisnya ! )
1) lukisan pertama (mungkin )  lepas saja aku instal SAI TOOL ni


2) lukisan kedua aku




itu aja aku mampu bagi tengok . . p /s ni lukisan aku hari ni !!  Z Z Z Z ZZ * ngantuk*

art time (i)
• 8:46 AM • 0 comments
what time is it ???? it's time to chill !!~ ~
okke..ni sketch aku..sketch ni hampir siap..tapi sepupu gila aku pegi 'hang' kan lappy and aku tak sempat nak save apetah lagi prtsc..nak wat cemana TTATT
1)
step pertama ni anda dikehendaki buat dulu bulatan yg tak serupa bulatan. .and then buat garisan mcm 't' tu . .pastu garis mcm garisan yang pekat tu.
2)
kedua ni anda perlu siapkan telinga die. .buat satu garisan lajur (aku tak tau ape function.aku main buat ja) betul kan tengkorak kepala die. .
3)
step 3 : anda buat mata kat bawah garisan no.2 tu. .(mata aku cacat..jangan ikut)
4)
step 4 : siapkan mata die. .buat kening..bla bla bla
5)
step seterusnya : dah siap mata..anda perlu buat rambut bahagian tepi dulu..alah..garis2 ja ..hoho..
6)
next step : dahh tu..anda just lakar2 rambut die..cincaiiiiiii~ ~ xDD
 7)
step akhir..hohohohohohoho anda perlulah kasii cincaiiii rambut die..and then tmbah sdikit aksesori yang gedik!! 


p/s : aku bukan pelukis profesional apetah lagi pelukis anime yang terhebat . .aku hanya seorang pelajar yg cuba untuk menjadi pelukis bebas and idle XDDD

step aku bukan ikut step orag pakar sana...aku hantam je..bajet2 sama macam pelukis pro r r

ni lukisan yang kedua. .maksud aku. .lukisan (step by step aku kat atas uh ) uh dah kena padam so..aku try buat kali kedua . .tak sama -,-



art time!
• 8:19 AM • 0 comments




assalamualaikum !! WHAT TIME IS IT ????? IT'S TIME TO ART !!!!!!!!!!!!!!!!! hoho

okke...sekarang ni tinggal 1 paper lagii spm..iaitu ekonomi asasssssssssssssssss ~ ~ tau tak belajar tanpa buku teks / nota dan rujukan macam mana perassaannye...aku rasa macam...whattt!!!
dan apabila kakak aku memberi cadangan yang bagus iaitu internet kan ada. .dn apabila aku menggunakan internet dengan niat yang suci lagi murni...tiba2 haihhh internet buat hal pulakkk!!  asik2 hang ! je. . klo aku gune internetu untuk benda tak berfaedah okeh pulak..nampak tak permainannya tu . .

wokke2 . .dekat sini nak cakap pasal art ~ aku install sai tengah hari tadi
..so aku lukis. . nanti aku sent step2 melukis ..oraittt!! bye bye


Status:
>
'' KEHIDUPAN INI SEPERTI RODA.KADANG2 KITA DEKAT ATAS,KADANG2 KITA KAT BAWAH..APA YANG AKU NAK CAKAPKAN ADELAH HIDUP JANGAN MENYUSAHKAN ORANG LAIN DN JANGAN MUDAH PERCAYA DENGAN IKLAN CHIPSMORE YANG KATANYA LEBIH BANYAK CHIPS,,TAPI APA YANG AKU NAMPAK ADELAH NAMPAK MEMBONGAKKNYA.SO MOH KITA MAKAN LOLIPOP'' - ポーカーフェース- UNKNOWN VAMPIRE - シェフのパン屋 [chef baker] -

Archive


Please read

Owner:
Template : Zhi Ning
Cute Photo:We Heart It
Nice View:Google Chrome