About Entry Linkies TWITTER instagram Follow Dashboard

boruto the movie
Monday, December 28, 2015 • 9:14 PM • 0 comments
assalamualaikum !
seperti yang anda semua tahu . .bahawa aku ni peminat naruto. .peminat kipas die xDD ahahahah
semalam aku dengan sepupu aku tengok cerita boruto..anak kepada naruto..
meh sini aku promote citer tu. .
first2 tu biase lah nama pon boruto the movie so die banyak cerita tentang boruto .
boruto ni . .haha baru aku tahu yang die takmahu jadi hokage macam naruto..die benci naruto..seriusly tapi actually aku tahu dia sebenarnya nak tarik perhatian naruto..naruto kan busy . .sebab ade satu part tu..naruto tumbok dada boruto (macam kasi semangatlah) naruto keluar ja dari bilik boruto..boruto meroyan happy sangat..hahaha dia mana tunjuk happy dia tu depan naruto..pastu kalo naruto pulak..shikamaru datang nak cakap yang boruto lepas ujian satu..si naruto tu macam kerek lah..die cakap ''itu jer ke '' pastu shikamaru kata tu penting jugak..shikamaru keluar je bilik naruto..naruto melompat kegembiraan sebab boruto lepas ujian. . see depa ego xxDD ahaha boruto ni tak suka dengan naruto
sebab die ingatkan naruto ni tak ambil kesah pasal die sekeluarga.pastu dia cakap yang naruto tak cool langsung..haha .pastu die ade terjumpe sasuke xxDDDD machoo gilee..die nak jadi anak murid sasuke..sasuke cakap kat die kalo nak jadi anak murid. . kena tahu macam mana nak buat rasengan. .dia pon suruh lah konohamaru ajar kan.. (konohamaru macam orang tua =.= ) dia belajar lah rasengan. .rasengan dia ni laen sikit. .walaupon kecik tapi kuat. . cuma dia tak sedar. . sebab time die buat tu . .die lepaskan rasengan die..rasengan tu hilang.. .jadi die ingat tak berjaya. .tapi sebenarnya rasengan dia tu ade impact. .kene kat pokok..sasuke nampak..so dia amik naruto jadi anak murid die..boruto asik tanya ape kelemahan naruto. .sasuke cakap yang naruto tu loser..ahaha pastu sasuke cakap lah kat boruto. .''jangan tengok naruto sekarang. .tengok bagaimana naruto boleh jadi macam naruto sekarang '' lebih kurang cenggitu lah.   .
part ending boruto dia dah mula paham naruto . .die ngan sasuke ngan 5 kage laen selamat kan naruto . .sasuke dengan naruto bergabung xDDDDD aku bagaikan..whattttt!!! XXDD kagum gituuuu cerita tu memang daebak..dan mitsuki kawan salada dan boruto merupakan anak kepada orochimaru..tapi persoalannye . . //unyi drum......// dia adalah anak betul orochimaru atau reka cipta..lollll itu persoalan aku dgn spupu aku..hehehhehe

ni aku ade lukis boruto..tak jadi sangat sebab aku bukannye mahir lukis guna mouse
ni dia.  .  agak susahh lah. .hehehe
jadi ,.
anda dikehendaki tonton lah boruto the movie.,
aku harap tahun depan ade lagi movie die xxDD


new skecth
• 12:54 AM • 0 comments
assalamualaikum. .heyyyooo..orait ni sketch aku yang terbaru. .yeahh sketch untuk hari ni buatnye pon hari ni..penat aku install bnde alah ni..maksud aku install sai paint tool..sebelum ni aku memang ade install pastu lappy aku ni nak kene padam..so hilanglah bendenye tu..ni hah sketch aku..agak hancurr


>>>>
sketch ni aku lukis gune mouse..so hancurr rr sebab first time guna mouse sebelum ni aku gune lappy punye mouse..disebabkan mouse lappy aku rosak...so aku amik mouse komputer aku.
aku agak lupe nak gune sai ni..yelah dah lame tak gune . .

eh semalam aku ade jumpe member aku. . member sekolah rendah..hahahaha 2 orang aku jumpe..yang mula2 uh die pandang aku..aku kan rabun..nak pakai spek..lagiii lh..spek aku patah..erk(?)
pastu jumpe die balik kat dewan..aku pegi lah tegur..dn mintak maaf sekali sebab aku macam sombong..rabun katakannn. .

pastu petang tu aku dengan jaja pergi kedai beli ice pong..terjumpe kawan aku yang lain tapi kawan sekolah rendah gak lah..aku datang kat die..dan aku ckp ''nii kerrja kau rupenye'' actually die tengah jage kedai waktu tu..ade ke patut die cakap ''ko makin gemukkn'' sabarr ja..ahahahaha aku tak kesah pon..itu lah kami member. . k lah..sedar2 lagi sminggu dah nak sekolah..oppss(?) bagi depa yang bersekolah lhh..ahahahah

minat
Wednesday, December 16, 2015 • 12:46 AM • 0 comments
assalamualaikum *lambai kaki* hai haii semua . .
lama kan aku tak post. . [lame lah sangat *juling mata*] terutamanya lukisan. .
okey cakap pasal minat. .percayalah semua orang akan ade minat something bukan  minat orang tau tapi minat something and then menjadikan benda tu sebagai hobi .
contohnya macam kau minat basikal. so kau jadikan main basikal sebagai hobi..like that lah
sesetengah orang akan buat something yang die minat uh menjadi cita2. [ ayat putar belit =.= *korek hidung* ] macam . .dia minat basikal..so dia selalu main basikal ..pastu cita2 die nak jadi pemain basikal..paham dok ?
like that lah

kiranya kalo dah minat mesti ade kemahiran right. .and then kalo dah pakar . .mesti seseorang tu jadikan benda yang dia pakar uh sbagai cita2 right ?

kiranya aku nak cakap pasal kaitan minat dan masa hadapan..loll *palmface*
aku ade 3 benda yang aku minat.

1) alam semesta
2)art
3)bake/coffee

tapi antara tiga2 ni . .aku takde kemahiran langsung *meraung* aku nak teraiii..TERAIIII k..try nak belajar lak semua tu tapi. .

mesti ade halangan..macam nak teraii bake something mesti kene keluarkan some money kan. .aku mane lah ade duit . .aku rasa bersalah kalo mintak duit kat parents aku . .of course rase bersalah. .lps tu kalo buat. . bake tu tak menjadi lagiii lah rasa membazir. .

kalo macam art . .okkey art. .kawan kata aku ade kemahiran melukis..yeah memang ade tapi..TAPII aku reti sketch anime..itu pon tak memuaskan lagi. .nak lukis permandangan..lagii lah..belum sampai lagi level. .aku agak2 level aku baru 1 . .mungkin ? *garu kening*

kalo macam alam semesta. .aku suke alam semesta terutama bintang . . dari aku kecil lagi aku dah suke. .waktu aku darjah 6 aku gile bintang . .aku tulis nota2 pasal bintang..nampk je something pasal bintang kat lab . .aku salin . .tapi lepas ja masuk form 1 nota2 tu semua hilang. .aku pon dah lupa pasal bintang. .aku pernah bercita2 nk jadi sainstis astronomi..pffftt macam kelakar. .lepas tu aku biaqkan cita2 tu menjadi abu. .hanya sebab alasan aku tak reti sains.

sekarang ni aku terpikir. .abes sekolah ni nak masuk ape ? mesti budak2 SPM laen pon tengah pikir. .kalo yang ade cita2 tu..aku doakn depa berjaya capai..tapi yang aku ni ?
aku terpikir antara

galaxy yang aku minat dari kecil 


 seni yang aku minat dari form 1. boleh melukis [little bit] tapi nak ton kaler / pegang berus pon tak betul



atau bake some cake or doughnut or bun tapi tkde langsung kemahiran



agak2 lah kan. .yang mana satu sesuai dengan aku. . kawan kata ''semua tu ikut kemampuan diri kau . .kalo sesuatu tu kau tak tau kau belajar jangan mengalah '' 
 kekadang kita memang nak capai sesuatu yang kita suka. .sebagai kerjaya seperti cikgu kaunseling bagitau..tapi kita kena tengok keadaan nye jugak . .tak boleh kita memuaskan diri sendiri. .kita kena tengok risiko , kemampuan dari segi kewangan semua itu. .tapi kekadang aku tak pikir pape terus pilih *senyum sinis*
kekadang aku jeles kat orang yang dah ade kemampuan , kemahiran pro , makbapak pon kasi . . .tapi tak menggunakan dengan baik..pfftttt

that all for today. . entah2 aku jadi cikgu..macam kakak aku waktu habes spm uh orang tanye die ''nak jadi ape nanti''
kakak aku jawab '' entah . .jadi cikgu je lah '' ._. OMG

mancing
Saturday, December 5, 2015 • 4:28 AM • 0 comments
assalamualaikum !
hari ni aku pergi sungai besar dengan makcik pakcik sepupu sepapat. .sebab nak pergi rumah mak lang bapak aku .

sampai sana kitorng semua ape lagi . .tepi parit kan. .

pergi lah memancing . .sape kate memancing untuk lelaki je. .aku dengan sepupu aku dengan makcik aku memancing.

yeahh amat menyeronok kan . .sebab aku dapat memancing. . dapat ikan pulak tu. .biasa lah hohoho pakar kan

angah (spupu lelaki ) mengalami kestressan xDD sebab dia dari awal mancing haruan besaq je gune katak..tapi malangnya die asik2 tak dapat dan aku nampak lah dia duduk atas jambatan sambil campak mancingnya sambil goyang kakinya. . so cute *muntah*

tapi aku dengan sepupu aku yang lain pon  mngalami kestressan. . amar fe'er dengan pak man..aigoo

campak batu je. .stress2 tapi bila selipar amar jatuh bawah jambatan. .menagess!! XDD so terpaksa angah pergi mancing selipar dia. .kahkahkah
amar fe'er pon dapat ikan. .anak haruan .-. amar umur 3 tahun xDD aku yang tolong pegang kan =.=
percayakah anda bahawa memancing ni dapat mengasah kesabaran kita . .
yelah kene tunggu . .kalo umpan kene rembat dengan ikan . .kene letak balek. .pastu tunggu

perghhhh memang menguji kesabaran minda -.-

pastu tangan bau busuk..hanyir.. ikan *julingkan mata*

aku dapat ikan puyu dengan seluang ja. .-.- tapi alhamdullilah lh . . nyahnyahnyahhh

pastu makcik aku sorang ni lagi lh xDD dia amek pancing yang aku guna. .dia kate nak terasa macam mane nak tau yang ikan tu dh makan. .so time dia memancing tu (kitorng duduk ats jambatan kayu) aku asik membebel ja. .mana taknya.  letak je . .pastu bila aku suruh angkat. .makcik aku akan slow. .aku pon bebel lah. . sampai makcik aku " diam lah ah.. bising ja '' aigoo. .pastu makcik aku tension terus ckp 'swear' aku pndng makcik aku. .and then bebel lagi. .makcik aku sporting. . xD

uda kaw2 dapat haruan besaq.  .pasal tu angah kemurungan xDD ahahaha gurauuu




zaman kenangan manis pahit masam
Thursday, December 3, 2015 • 10:14 PM • 1 comments
assalamualaikum . *lambai tangan dan kaki*

wokke. . sekarang aku baru habis spm. . percaya atau tidak aku dahh besaq ..nyahnyahnyahnyah *gelak cara hipster *

entah lah rasa macam tak percaya yang dah habis sekolah dan tak percaya dah berpisah dengan member2

semua batch 98 member paling aku perghhh DAE TO THE BAK DAEBAK! semua. .budak asrama mahupon budak luar

depa bagi aku kawan datang dari neverland + fairytale sebab perangai dorang membuat aku rasa sakit hati + sedih + seronok + gembira semua lah . .

jujur . .sejak aku duduk asrama ni. .macam banyak lah memori aku. kalau tak sebelum ni..heh . dunia aku just diri aku dan budak luar . .tapi sejak duduk asrama dunia aku bukannya diri aku dan budak luar . .tapi dunia aku ada semua batch 98 , junior2 , sekolah dan hostel dan tak lupa bas cik amid xD

sebelum ini aku tak pernah terpikir untuk risau pasal sekolah. .tapi sekarang aku dah mula rase risau pasal asrama , sekolah dan junior2 aku . .

sejak duduk asrama ini . .aku kenal lah perangai sorang batch 98

semua perangai macam sengall (maksud di sini semua kamceng dengan aku )

mula2 duduk asrama tu memang tak kamceng lah dengan ahli dorm . .tapi yelah aku ni jenis orang yang tak suke duduk sebumbung dengaan strangers..nak tak nak aku teraii ...aku teraiiii jadi sebahagian daripada depa..dan endingnya..tup tup tup . . jadi budak asrama. . lepas tu berlaku pulak salahpaham dengan budak luar . .

biasa adat . . akan rasa kehilangan right. .tapi sebelum spm . .kitorang semua berbaik xD dan tegur menegur dan dapat terima insyallah. .

doa aku awal tahun 2015 :: aku doakan supaya batch98 jadi kamceng dan buat memori sama2 xD

sekarang doa aku. .walaupon aku , dorang , depa berpisahh semua tapi hubungan kami semua erat bagaikan kacang dan kulit (rekaan)

budak ekonomi . .budak addmath takde TTATT sian ._. gambar jid tak nampak muka..kahkahkahkahhh



Status:
>
'' KEHIDUPAN INI SEPERTI RODA.KADANG2 KITA DEKAT ATAS,KADANG2 KITA KAT BAWAH..APA YANG AKU NAK CAKAPKAN ADELAH HIDUP JANGAN MENYUSAHKAN ORANG LAIN DN JANGAN MUDAH PERCAYA DENGAN IKLAN CHIPSMORE YANG KATANYA LEBIH BANYAK CHIPS,,TAPI APA YANG AKU NAMPAK ADELAH NAMPAK MEMBONGAKKNYA.SO MOH KITA MAKAN LOLIPOP'' - ポーカーフェース- UNKNOWN VAMPIRE - シェフのパン屋 [chef baker] -

Archive


Please read

Owner:
Template : Zhi Ning
Cute Photo:We Heart It
Nice View:Google Chrome