About Entry Linkies TWITTER instagram Follow Dashboard

kehilangan
Wednesday, February 8, 2017 • 11:26 AM • 0 comments
assalamualaikumwarakhmatullahiwabarakatuh..

alfatihah kepada arwah atok aku . .

atok aku dah meninggal hri selasa . . yep minggu ni..now aku kat umah ..balek dari ikbn
sedih bila dapat tau atok meninggal

pagi selasa waktu lepas balek surau niat aku satu jaa

'nak smbung tido!' tu ja niat aku..waktu aku siap2kn diri sebab nak smbung tido
tiba2 pipah cakap yang ibu wassap dia

aku pelik lah kenapa pagi2 wassap...so aku baca lah dengan muke ngantuknya

sekali aku baca ..




ssuppppp 
aku kaku..
aku blur ..tak tau nak balas apa. .

waktu tu aku blank giler otak..tak caya yang atok dah takde. . .dan time tu..aku pikir satu jaa 

'menyesal tak salam dia sebelum balek peretak minggu lepas' tak sangka tu last aku jumpe dia...

intan dengan syira terus pegi kat aku..time tu aku blank x tau nak buat apa.pipah suruh aku buat surat .

aku blurrrr sgt2 ,.aku pergi tempat aku..kemas baju2 yang aku gantung..aku buat camtu sebab taknak pikir apa2..nanti nanges. . kalau boleh aku x nak nanges...tapi tak sangka waktu kemas tu aku nanges. . .( tpi skjp..aku ikot bpk aku kot , . )

keluar ja bilik aku blurrr jee..blank ..

aku tak reti nak tunjuk perasaan sedih tu kt orang..sebab dari kecik lagi aku tak reti nak tunjuk. .
 

pastu ellia dapat tau..dia yang nak nanges. . .hati lembut beb..jeles aku dengan orang hati lembut ni...

hri tu aku buat cam biase...cam xde belaku walaupon sbnrnye perit..aku tahan..

lagi mnyedihkan bila aku dpt tau yang kol 10 lbih atok akn dikebumikan..waktu tu aku still lgi dkt ikbn..
aku tak dapat jumpe dia.
aku tak dpt tngok muke dia kali trakhir
aku tak dapat salam dia
tak dapat nak solat jenazah untuk dia

pastu jaja hantar mesej..tanya aku balek ke tak...
aku kate balek tpi tak tau sapa nak amek aku...then jaja cakap ''sedih atok dh xde''
aku pon ckp lah ''ingt tak wktu dulu kite prnh terpikir bile atok meninggal ..kite amek rumah dia....tapi bile sekarang dia takda..aku sedihh gileee ..bongok tol wktu dulu'' 

wktu aku tulis denda ( lisan aku ) aku teringat.waktu tu atok kemungkinan dh dikebumikan..aku tahan nak nanges sebab wktu tu dalam kelas, . tpi nak wat camne..menitis gak air mata aku ..aku cuba buat busy tapi aku tetap teringat kat atok..walaupon dulu aku selalo nakal dkt atok tapi aku rindu dia...


waktu aku naik kete nak balek umah...tengok muke makbapak aku..dua-dua muke kepenatan..terutama muke ibu..
bibir die ad pecah sikit...muke penat ..sedih doh aku tngok..

waktu aku dh smpai umah...mak teh ckp kat aku 

''kak ah xde perasaan lah..nmpk tk mata kitorng semua bengkak sbb nanges''

mmg mata aku x bengkak sebab x nanges..tpi perit dohh tahan..tahan menanges ...spe kata tak perit...perit giloss kalahh putus cinta beb ..

then ciknun citer lagi ..waktu atok koma (sblum meninggal) cik nun cakap 

''mak...bangun lah makk...sian kete sport(weelchair) mak tu.dah berkarat tak digunakan dah..bangun lah '' 

wktu tu aku tahann ja air mataa..

then wktu dalam keta beli burger..mak teh cakap '' sblum meninggal tu ..atok nak sangat fon die..gile2 nak..so ayah ah pon amek lah ksi atok...rupe2nye atok rakam muke diaa ''

waktu tu aku pndng luar crmin..tak pasal2 berkaca mata aku...mak teh cite semua tu sambil menanges..

makteh cite lagi . . 

amar daus (sepupu) yng berumur 4 thn tu pndai baca kan alfatihah utk atok..bile org tanya mana atok..
die jawab

''atok dah meninggal ''

bile aku dgr ciknun cakap '' jadi ...ah (panggilan nama aku ) sorang je lah tak sempat jumpe atok..''

aku mengangguk pelahan ..

''hari tu sempat tak salam dia sebelum ah balek peretak ?'' soal ciknun

''tak..sebab dia tido '' ckp aku ...hari tu aku x sempat nak salam sebab dia tido..

''malam tu kot die msuk ospital sebab strok '' ckp ciknun lagi

fon aku susah nk contact...sebab die buat hall...so aku agk lmbt tau psl atok masuk ospital..wktu aku tau die msuk ospital..aku chill lagi...

bile kakak kate die msuk icu .. aku mcm x sedap hati..

pstu bile ibu kte die xde...aku kakuu..blankk...

waktu aku lepak dgn jaja..tanya dia '' sedih tak we?'' 

''giler kau tak sedih!? walaupon dia cmtu..ak syg die doh '' jwb jaja
aku pon menganggukkn ja 

''walaupon die cmtu..die atok havoc kita yang kita pernah ad'' cakap aku

''aku dh xde atok dah...dua-dua blah atok aku dh meninggal'' kata jaja lgi..
''chill..aku kan ade '' ckp aku...

''aku nanges wktu aku kemas2 rumah atok..aku trbayangkan atok dalam bilik die '' kata jaja

''aku lgi sadis..at least kau ade wktu tu...tpi aku takde '' ckp aku kat jaja..

kitorng melepaskan nafas beratt..

then aku teringat..
wktu isnin tu...waktu subjek agama islam..kitorng belajaq pasal  'solat jenazah , kapan kn jenazah ..semua tu lah' dan waktu hri isnin tu gak..aku rase something ..mcm tak kena..rupe2nye

pagi selasa tu atok tinggalkan kitorang..

aku ad tengok vid yang atok rakam muke dia...
tapi aku tengok sikit ja.. berkaca mata aku beb!!

muke atok waktu tu kurus ja..
hidung die pulak berwayar..

aku tak pernh hadapi kehilangan cmni...waktu kecik2 dulu pernah lah..arwah atok gemok..tpi waktu tu kecik..tak tau lagi perasaan perit..

bila dah besar cmni..perit dia..ya Allah perit dohhh..



apa2 pon aku sentiasa mendoakan yang arwah atok dalam golongan orng2 yang soleh..aminn..

alfatihah untuk atok


Status:
>
'' KEHIDUPAN INI SEPERTI RODA.KADANG2 KITA DEKAT ATAS,KADANG2 KITA KAT BAWAH..APA YANG AKU NAK CAKAPKAN ADELAH HIDUP JANGAN MENYUSAHKAN ORANG LAIN DN JANGAN MUDAH PERCAYA DENGAN IKLAN CHIPSMORE YANG KATANYA LEBIH BANYAK CHIPS,,TAPI APA YANG AKU NAMPAK ADELAH NAMPAK MEMBONGAKKNYA.SO MOH KITA MAKAN LOLIPOP'' - ポーカーフェース- UNKNOWN VAMPIRE - シェフのパン屋 [chef baker] -

Archive


Please read

Owner:
Template : Zhi Ning
Cute Photo:We Heart It
Nice View:Google Chrome